Wie zijn wij

Koen, Jason en Kevin. Dit zijn misschien drie willekeurige namen, maar deze jongens uit Nederland hebben een uiterst ambitieus idee. Constaterende dat mensen die afwijken niet geaccepteerd worden in Nederland, hebben hun het doel om een nieuwe stichting in het leven te roepen om dit een halt toe te roepen!


“Ze doen gewoon alsof!”, dit hoor je vaak zeggen. Men beweert dat iedere afwijking, zoals een beperking of andere geaardheid een keuze is. Gelukkig kan ik die groep mensen geruststellen. Ze doen inderdaad alsof, ze zijn niet zichzelf om erbij te horen en de volgende dag nog veilig aan het eten te zitten met papa of mama.


Wijken ze te veel van de ‘standaard’ af, en laten ze dat merken? Dan liggen ze in het ziekenhuis, of kunnen het verhaal niet meer navertellen.
Stichting Kastmaatje is de stichting die dit alles moet veranderen, primair richt deze stichting zich op het ondersteunen van de LHBT-emancipatie in heel Nederland. Dit doet de stichting door het inzetten van vrijwilligers als gesprekspartner, op de meest laagdrempelige methode ooit. Allereerst leer jij jouw kastmaatje kennen op chat, WhatsApp, Messenger, telefoon of een methode naar de keuze van de cliënt en vervolgens kijk je of hij/zij iets voor jou kan beteken.


Iedere vrijwilliger is ervaringsdeskundige op het gebied dat hij of zij zal gaan begeleiden, of het nou pesten is omdat jij een beperking hebt of scheldpartijen omdat je aan de klas verteld hebt dat je homo bent. Voor iedereen is er zeker een persoon die kan helpen!


Dit kunnen wij echter niet alleen, want de organisatie dat komt kijken bij deze stichting is helaas niet gratis. Andere bedrijven willen er ook graag aan verdienen. Hoewel dit gelukkig heel beperkt is, kunnen wij onze inzet niet kosteloos realiseren.


Daarom vragen wij steun van de Nederlandse burgers, fondsen, subsidies en mankracht. Mocht jij iets over hebben om mensen die hun leven alleen maar meer zien afglijden te helpen? Wij zetten dat graag in voor een beter Nederland!