Meet the team

Bestuurs-vrijwilligers

Zoals de meeste stichtingen, maakt Stichting Kastmaatje ook gebruik van vrijwilligers.

“Een vrijwilliger, ook wel volontair genoemd, is iemand die uit vrije wil werkzaamheden verricht, buiten een vast dienstverband. In het algemeen zijn deze werkzaamheden onbetaald, of er staat een vergoeding tegenover die lager ligt dan het minimumloon bij betaald werk.” Wikipedia

Stichting Kastmaatje heeft ervoor gekozen om haar vrijwilligers Kastmaatjes te noemen. Omdat dat precies is, wat onze vrijwilligers zijn. Deze zitten samen met onze vrienden, clienten / aangemelden jongeren, in de kast om ze te steunen en te begeleiden.

Maar, iedere stichting wordt gerund door een bestuur. Stichting Kastmaatje heeft op het moment 3 bestuursleden, tevens ook de oprichters.

Voorzitter

“Mijn naam is Koen en ik ben 23 jaar oud. Ik ben voorzitter van Stichting Kastmaatje, waar ik gigantisch trots op ben. Ik ben zelf al sinds mijn 18e uit de kast en heb sindsdien alleen maar mooie tijden meegemaakt. Het voelde voor mij als een gigantische opluchting om het te vertellen.

Mede om deze reden vind ik het belangrijk om anderen ook zo’n gevoel van opluchting te kunnen geven, dit hoop ik  te kunnen bereiken met Stichting Kastmaatje.”

Penningmeester

“Ik ben Wesley, een jongeman van 28, wonend in Noord-Brabant samen met mijn man en hondje. Ik heb een passie voor bloemen en schilderen en ik ben regelmatig te vinden bij concerten. Ik heb altijd al andere jongeren willen helpen met de worsteling omtrent hun geaardheid en Stichting Kastmaatje verleend zich hier perfect voor! Het was dan ook niet lastig om te beslissen toen ik hiervoor gevraagd werd.”

Secretaris

“Hallo, ik ben Jason een 24 jarige homo-man woonachtig in Zuid-Holland. Al vanaf jongs af aan weet ik dat ik op mannen val. Maar ik ben
pas een jaar of 5 uit de kast. Ik ben zelf geout, en had hier geen macht over.

Samen met Stichting Kastmaatje wil ik er voor zorgen dat jongeren zichzelf kunnen voorstellen , maar ook op hun eigen tempo. Later hoop ik natuurlijk dat het fenomeen uit de kast komen. Niet meer nodig is.”

Huidige vrijwilligers

Een stichting is natuurlijk nergens zonder haar bestuur. Maar ook zeker niet zonder haar andere vrijwilligers. Hieronder een speciale verkondiging naar die gene die Stichting Kastmaatje hebben geholpen met het opbouwen van;

Nog geen vrijwilligers te benoemen.

Wordt een vrijwiliger!

Stichting Kastmaatje is opzoek naar Vrijwilligers die zich in willen zetten voor jongeren als gespreksmaatje. Denk jij genoeg ervaring te hebben om andere jongeren te steunen in hun 'closeted' tijden? Laat je naam, je email en een klein berichtje voor ons achter. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.